
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 200 g black-eyed beans, dried (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions quartered
- 20 g olive oil
- 800 g water plus extra for soaking beans
- 150 g carrots
- 150 g leeks
- 300 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
- 1 - 2 tomatoes to taste
- 30 g tomato purée
- 20 g cider vinegar
- 40 g soy sauce
- 20 g maple syrup
- 1 tsp salt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ¾ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 356 kcal / 1497 kJ
- Proteína
- 16 g
- Gordura
- 7 g
- Hidratos de carbono
- 56 g
- Fibra
- 13 g
- Gordura saturada
- 1.2 g
Receitas alternativas
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Vegetarian Chilli
35min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Sweet Potato Curry
30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min