![Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart) Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b0ef1b6a-3aba-4edc-8832-d310b7dc2f63/Derivates/b73088cd-27f8-4078-84d9-7d8ed283c920.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Proteína
- 9.5 g
- Hidratos de carbono
- 22.1 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 15.7 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 402.3 mg
Receitas alternativas
Yiayia's Pastitsio
1sa 40 dk
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Smash burger taco
40 dk
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Mocha eggnog easter bake
1 Std. 30 Min
Apple and cinnamon hot cross buns
2 godz. 20 min
Caramelised leek and feta tart
2 godz. 25 min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1sa 15 dk
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min