Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Proteína
- 9.5 g
- Hidratos de carbono
- 22.1 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 15.7 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 402.3 mg
Receitas alternativas
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3hod. 5min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Nenhuma avaliação
Family chicken galette
1h 55 min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 godz.
Fresh tomato tart
40min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 godz. 15 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Leek and ham tart
1h 55 min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min