Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Proteína
- 9.5 g
- Hidratos de carbono
- 22.1 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 15.7 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 402.3 mg
Receitas alternativas
Edna's lemon curd tea cakes
30 Min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Fresh tomato tart
40 Min
Family chicken galette
1h 55min
Leek and ham tart
1h 55min
Caramelised leek and feta tart
2 godz. 25 min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 Std. 40 Min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 Std. 40 Min
Mini lemon curd tarts
2 Std. 20 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min