Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Proteína
- 9.5 g
- Hidratos de carbono
- 22.1 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 15.7 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 402.3 mg
Receitas alternativas
Peanut butter and chocolate custard
15min
Family chicken galette
1h 55min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6 Std. 30 Min
Filo spinach slice
55 min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2u. 25min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20 min
Leek and ham tart
1h 55min
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Ham and zucchini quiche
1h 45 min