Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tomato and herb sauce
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 15 fresh chives, cut into thirds, plus extra chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 garlic clove
- 70 g red onion, cut into halves
- 50 g semi sun-dried tomatoes, drained
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp balsamic vinegar
- 100 g butter, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g pitted Kalamata olives, sliced
- 1 tbsp pickled capers
- 400 g canned chopped tomatoes
Seafood
- 750 g fresh black mussels
- 500 g clams, cleaned (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g pine nuts, toasted
- crusty bread, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2984.5 kJ / 710.5 kcal
- Proteína
- 67.7 g
- Hidratos de carbono
- 21.3 g
- Gordura
- 16.3 g
- Gordura saturada
- 16.4 g
- Fibra
- 5.9 g
- Sódio
- 1680.7 mg
Receitas alternativas
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Thai-style fish cakes
30min
Turmeric fish
30min
Cod with citrus butter
40min
White fish wrapped in banana leaves
2 godz. 20 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Samke harra
35min
Grain salad lettuce cups
1h 55min
Prawn and mushroom crepes
50min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Mixed meat rillettes
4 Std. 10 Min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55min