Versões compatíveis
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Spinach patties
- olive oil, for greasing
- 90 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta, drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3211 kJ / 767.5 kcal
- Proteína
- 43.2 g
- Hidratos de carbono
- 58.3 g
- Gordura
- 41.3 g
- Gordura saturada
- 20.1 g
- Fibra
- 7.4 g
- Sódio
- 964.2 mg
Receitas alternativas
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Mashed pea and corn slice
40 λεπτ.
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Melanzane parmigiana
2h 5 min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1h
Baked broccoli bites with tofu mayonnaise
55min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Polenta zucchini slice
2h 10 min
Ravioli with zucchini sauce
35 Min