
Versões compatíveis
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Spinach patties
- olive oil for greasing
- 90 g Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt to taste
- 1 pinch ground black pepper to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 767.5 kcal / 3211 kJ
- Proteína
- 43.2 g
- Gordura
- 41.3 g
- Hidratos de carbono
- 58.3 g
- Fibra
- 7.4 g
- Gordura saturada
- 20.1 g
- Sódio
- 964.2 mg
Receitas alternativas
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Zucchini soup
25min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Eggplant involtini with risotto
1h 55min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Asparagus and pea omelette
20min
Salmon niçoise salad
35min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Asparagus risotto
40min