Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Proteína
- 68.7 g
- Hidratos de carbono
- 52.6 g
- Gordura
- 51.4 g
- Gordura saturada
- 31.8 g
- Fibra
- 7.8 g
- Sódio
- 4535.9 mg
Receitas alternativas
Coconut lamb curry
2 Std.
Mussels in coconut milk
25min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 Std. 15 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Sambal udang
50 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Sambal oelek
20min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min