
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- Parmesan cheese shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti broken into halves
- 1 pinch sea salt to taste
- 1 pinch ground black pepper to taste
- fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 463.5 kcal / 1946.5 kJ
- Proteína
- 17.4 g
- Gordura
- 15.6 g
- Hidratos de carbono
- 60.4 g
- Fibra
- 5 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Sódio
- 682.2 mg
Receitas alternativas
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Arrabbiata sauce
20min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Linguine with lemon and prosciutto
25min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1h
Mediterranean pasta salad
50min
Summer tomato and gin pasta sauce
35min
Asparagus risotto
40min