![Pasta alla puttanesca Pasta alla puttanesca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D4E9624-CD9C-48B2-9134-9B5317A70E57/Derivates/D093E0DB-DFC2-42F9-A141-F60E8E10D048.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1946.5 kJ / 463.5 kcal
- Proteína
- 17.4 g
- Hidratos de carbono
- 60.4 g
- Gordura
- 15.6 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Fibra
- 5 g
- Sódio
- 682.2 mg
Receitas alternativas
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Minestrone
40 Min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Arrabbiata sauce
20 min
Tuscan bean soup
30 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Tuscan bean soup
40 Min
Moroccan harira soup with chicken
55 Min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1 godz. 35 min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 Min