Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- unsalted butter, at room temperature, for greasing
- 1 - 2 Tbsp Demerara sugar, to taste
- 700 g plums, ripe but firm, stone removed, bottom trimmed and halved vertically (see tips)
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 160 g caster sugar, plus 1 Tbsp
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- 4 medium eggs
- 200 g whole milk
- 100 g whipping cream
- 130 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 Tbsp Demerara sugar
- 1 - 2 Tbsp icing sugar, for dusting
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1027.2 kJ / 245.5 kcal
- Proteína
- 4.8 g
- Hidratos de carbono
- 46 g
- Gordura
- 5.6 g
- Gordura saturada
- 2.8 g
- Fibra
- 2.2 g
- Sódio
- 131.9 mg
Receitas alternativas
Express Pho Soup with Spiralized Daikon
Nenhuma avaliação
Greek Fava dip
50 min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Basil oil
10min
Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream
4 Std. 20 Min
Shallot Tarte Tatin
2h
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h