
Versões compatíveis
Layered Thai green vegetable curry and rice
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 200 g jasmine rice well rinsed and drained
- 240 g boiling water plus extra to soak
- 120 g Thai green curry paste (see Tip)
- 760 g coconut cream
- 7 makrut lime leaves
- 230 g canned bamboo shoots drained
- 500 g sweet potato cut into cubes (3 cm)
- ½ tsp sea salt
- 50 g fish sauce gluten free if needed
- 15 g palm sugar grated
- 200 g fresh mixed mushrooms sliced (e.g. king oyster, shiitake, Swiss brown)
- 100 g fresh green beans trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 150 g snow peas
- 3 baby bok choy leaves and stems separated, stems sliced
- fresh Thai basil or coriander, leaves only, to serve
- fresh long green chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 818.6 kcal / 3425.1 kJ
- Proteína
- 17 g
- Gordura
- 42.8 g
- Hidratos de carbono
- 93.6 g
- Fibra
- 9 g
- Gordura saturada
- 38.1 g
- Sódio
- 1521.8 mg
Receitas alternativas
Lentil bolognese (Thermomix® Spiralizer, TM6)
35min
Pistachio Butter
15min
Garlic and sage mash
30min
Vegan almond dip
5min
Pink Moon Milk
10min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Vegan 'pulled pork'
20min
Mulled wine
15min
Classic gin and cucumber icy poles
24h 15min
Savoury cashew cream cheese
3h 10min
Charred leek gulai sayur
1h 10min
Mango and turmeric sorbet
10min