Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 - 4 zucchinis, trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
Pesto
- 80 g hard cheese (eg Parmesan, Manchego, pecorino), cut into pieces (3 cm)
- 30 g nuts or seeds of choice (eg macadamia, pinenuts, almonds, hazelnuts, walnuts, pinenuts, sunflower seeds, pepitas)
- 1 garlic clove
- 80 g mixed fresh herbs, rocket and spinach leaves.
- 130 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
lentil bolognaise
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves and stems
- 1 tsp dried thyme
- 3 tsp dried oregano
- 2 pinches dried chilli flakes, to taste (optional)
- 40 g extra virgin olive oil
- 100 g red wine
- 400 g canned lentils, rinsed and drained
- 800 g canned tomatoes
- 60 g tomato paste
- ½ tsp sea salt, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2410.2 kJ / 576.1 kcal
- Proteína
- 15.1 g
- Hidratos de carbono
- 40.1 g
- Gordura
- 41.4 g
- Gordura saturada
- 8.3 g
- Fibra
- 15 g
- Sódio
- 778.2 mg
Receitas alternativas
Tropical upside down pineapple cake
1h 10 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min
Vegetarian quiche
1 Std. 55 Min
Passionfruit cheesecake (Diabetes)
2h
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Berry Liqueur
25 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 min
Molten Lava Cake
45 min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9 Std.
Quick fruit cake
2h