Pikantna cielęcina z papryką

4.3 23 avaliações
Preparação 10min
Total 30min
4 porcje

Ingredientes

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
  • 500 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 692 mg
Proteína 26.5 g
Energia 934.4 kJ / 223.3 kcal
Gordura 8.4 g
Fibra 2.2 g
Gordura saturada 1.8 g
Hidratos de carbono 9.2 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...