![Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3919F36C-E9D4-4255-969F-859905F7E0A3/Derivates/3EBB9338-C501-4A1E-9C23-EE5B2ECB533A.jpg)
Versões compatíveis
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Botrytis soaked figs
- 150 g botrytis semillon
- 70 g caster sugar
- 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
- 1 cinnamon quill
- 2 star anise
- 2 pinches ground nutmeg
- 150 g dried figs
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Shortcrust pastry
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour
- 1 pinch salt
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Cheesecake filling
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g raw hazelnuts, toasted
- 150 g cream cheese
- 100 g caster sugar
- 100 g sour cream
- 2 eggs
- 40 g mixed peel
- 40 g brandy
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2163.7 kJ / 515.1 kcal
- Proteína
- 12.3 g
- Hidratos de carbono
- 56.9 g
- Gordura
- 26.9 g
- Gordura saturada
- 15.2 g
- Fibra
- 3.3 g
- Sódio
- 146.4 mg
Receitas alternativas
Choux pastry
2h
Almond shortbread biscuits
2hod. 10min
Apple cake
1h
Classic lemon tart
3h 10min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Strawberry and rose water macarons
2h 50min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Chocolate pecan pie
1 Std. 55 Min
Sabayon
15 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1sa 10 dk
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h