![Couscous with lamb and vegetables Couscous with lamb and vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40A03F10-F0A2-41ED-9472-11A63773AD4B/Derivates/2BBA2810-DE27-41CC-8AB4-9EECA7076148.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 4 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 120 g onions, cut into quarters
- 500 g lamb shoulder meat, cut into pieces (4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 60 g olive oil
- 150 g carrots
- 80 g turnips
- 200 g courgettes
- 300 g couscous, medium
- 850 g water
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 100 g raisins
- 260 g canned chickpeas, drained
- 1 pinch saffron powder
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3527 kJ / 843 kcal
- Proteína
- 42 g
- Hidratos de carbono
- 104 g
- Gordura
- 28 g
Receitas alternativas
Lentil curry stew with chicken
8 godz. 35 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Salmon kabsa
35 Min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 Std.
Chicken with rice
1 Std.
Steamed potato frittata
1h 15min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1h 15min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min