Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 650 g wody
- 20 g oliwy z oliwek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 20 g orzechów laskowych
- 5 g tymianku, świeżego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli
- 30 g masła
- ½ łyżeczki soli
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 2376.8 kJ / 567.7 kcal
- Proteína
- 18 g
- Hidratos de carbono
- 57.9 g
- Gordura
- 32.2 g
- Fibra
- 6.4 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Risotto z jarmużem
50min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1u.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40min
Pasta z topinamburu
35min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 Std. 5 Min
Peruwiańskie quinotto
35min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Kaszotto z grzybami
40min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Pęczotto z dynią i kurkami
1h 10min