Versões compatíveis
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 9 calamari tubes, cleaned, 1 cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 150 g brown onion, cut into halves
- 100 g fennel, white part only, cut into pieces, fronds reserved for garnishing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for shallow frying and brushing
- 80 g arborio rice
- 2 pinches saffron (optional - see Tips)
- 150 g white wine
- 150 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 pinches ground black pepper
- 4 tbsp pickled capers, rinsed and drained
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1252.7 kJ / 298.3 kcal
- Proteína
- 24.3 g
- Hidratos de carbono
- 10 g
- Gordura
- 17.7 g
- Gordura saturada
- 8 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sódio
- 796.1 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Scallops and prawns with XO butter
50min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 Std. 50 Min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 Std.
Classic zabaglione
15 min
Spicy Tomatillo Oyster Shooters
15 min
Sicilian prawn salad
40 Min
Rosemary and bacon stuffed onions
1h 50 min
Steamed coconut and prawn soup
30 min
Kaffir lime granita
40 Min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min