Versões compatíveis
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Proteína
- 11.7 g
- Hidratos de carbono
- 33.5 g
- Gordura
- 29 g
- Gordura saturada
- 12 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sódio
- 487.3 mg
Receitas alternativas
Apple, leek and sage sauce
15 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Mushroom risotto
30 min
Freekeh salad with pickled avocado
25h
Mushroom stroganoff
20min
Baba ghanoush
1h
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 Std. 55 Min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Mushroom croustade
1h 35 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Revithia (chickpea soup)
24h 40min