![Warm capsicum and tomato salad with olives Warm capsicum and tomato salad with olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/299bbb57-c7d7-426a-a95d-12b2b46a4b83/Derivates/dccc22ea-4293-483b-a299-54198629d920.jpg)
Versões compatíveis
Warm capsicum and tomato salad with olives
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 yellow capsicums, flesh pierced
- 1 red capsicum, flesh pierced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g olives, drained (see Tips)
- 20 g sherry vinegar (see Tips)
- ½ tsp sugar
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 230 g jarred marinated artichoke hearts, drained (approx. 100 g after draining)
- 3 ripe tomatoes, cut into wedges
- fresh basil leaves only, for garnishing
- shaved Parmesan cheese, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 710.7 kJ / 169.2 kcal
- Proteína
- 5.4 g
- Hidratos de carbono
- 8 g
- Gordura
- 11.6 g
- Gordura saturada
- 2.1 g
- Fibra
- 5.8 g
- Sódio
- 772.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Carrot, feta and mint salad
40 min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30 min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
One whole cauliflower
45 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10 min
Chipotle bean and corn salad
40 min
Fresh fennel salad
10 Min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Steamed greens with lemon feta
20 min