Dispositivos e acessórios
Ma po dou fu (mapo tofu)
Preparação 10min
Total 15min
4 portions
Ingredientes
-
vegetable oil2 tsp
-
piece fresh ginger peeled and cut into thin slices2 cm
-
pork mince80 g
-
Shaoxing wine (Chinese cooking wine)1 tsp
-
ground Szechuan pepper (see Tips)1 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
extra firm tofu drained and cut into cubes (1-2 cm)400 - 450 g
-
garlic cloves cut into thin slices30 g
-
chilli paste (see Tips)½ tsp
-
red chilli oil (see Tips)1 tsp
-
water80 g
-
light soy sauce1 tsp
-
dark soy sauce2 tsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
304.5 mg
Proteína
18.1 g
Energia
905.2 kJ /
215.5 kcal
Gordura
14.2 g
Fibra
5.6 g
Gordura saturada
2.4 g
Hidratos de carbono
2.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Around Asia
72 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Taiwanese three cup chicken
20min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Mapo tofu
15min
Salted Fish Pork Belly
30min
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Buddha Jumps Over The Wall (Chinese Casserole)
1h 10min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Chai Buey
1h 45min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min