Dispositivos e acessórios
Ma po dou fu (mapo tofu)
Preparação 10min
Total 15min
4 portions
Ingredientes
-
vegetable oil2 tsp
-
piece fresh ginger peeled and cut into thin slices2 cm
-
pork mince80 g
-
Shaoxing wine (Chinese cooking wine)1 tsp
-
ground Szechuan pepper (see Tips)1 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
extra firm tofu drained and cut into cubes (1-2 cm)400 - 450 g
-
garlic cloves cut into thin slices30 g
-
chilli paste (see Tips)½ tsp
-
red chilli oil (see Tips)1 tsp
-
water80 g
-
light soy sauce1 tsp
-
dark soy sauce2 tsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
304.5 mg
Proteína
18.1 g
Energia
905.2 kJ /
215.5 kcal
Gordura
14.2 g
Fibra
5.6 g
Gordura saturada
2.4 g
Hidratos de carbono
2.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Around Asia
72 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
San bei ji (three cup chicken)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Mapo tofu
15min
Soy milk
24h 30min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Taiwanese three cup chicken
20min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min